Ultimele Articole

Deficienţa de zinc şi suplimentele de zinc

3 octombrie 2017- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Deficienţa de zinc este ea însăşi o afecţiune şi e important să fie tratată ca atare. Se estimează că la nivel global prevalenţa deficienţei de zinc ar fi mai mult de 20%. Acest lucru înseamnă că cel puţin 1.5 miliarde de persoane suferă de carenţă de zinc. De asemenea îngrijorător este faptul că deficitul nutriţional de zinc afectează la nivel global circa 2 miliarde de persoane doar în ţările în curs de dezvoltare. Procentajul este mult mai mic în ţările occidentale. Spre exemplu, 10% din cetăţenii Statelor Unite ale Americii ingerează mai puţin de 50% din necesarul zilnic de zinc. Acest fapt arată că şi o parte din populaţia ţărilor dezvoltate se află sub incidenţa deficienţei de zinc.

Citește mai mult »

Zincul – efecte pozitive asupra sănătăţii şi a naturii în secolul XXI

30 septembrie 2017- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Cu toţii am auzit cel puţin o dată în viaţă despre zinc. Fie că a fost la orele de chimie, fie că ni s-a recomandat un supliment cu zinc de către medic, acest mineral apare des în sfera noastră de interes. El este până la urmă un element ce se găseşte în fiecare celulă a corpului nostru şi ia parte la diferite procese biochimice. Însă pe lângă toate beneficiile evidenţiate de specialişti, oare are zincul şi efecte negative?

Citește mai mult »

Rolul zincului în corpul uman – o istorie de 3.000 de ani

28 septembrie 2017- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Zincul reprezintă doar 0.005% din greutatea corpului nostru, însă acest mineral apare în fiecare celulă a organismului. El participă la creşterea, dezvoltarea şi diferenţierea celulei. De mai bine de 3.000 de ani acest mineral a contribuit la sănătatea omului. De exemplu, oxidul de zinc a fost folosit încă din Antichitate la vindecarea rănilor. Mult mai târziu, în 1869, a fost dovedită importanţa zincului în creşterea mucegaiului. Importanţa acestuia în creşterea şi dezvoltarea mamiferelor a fost recunoscută doar începând cu a doua jumătate a secolului trecut. Astfel, se poate spune că zincul a apărut recent în sfera noastră de interes ca un mineral esenţial vieţii.

Citește mai mult »