?>

Cum ajută zincul la creșterea părului?

23 noiembrie 2018- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Pentru a înțelege legătura dintre zinc și creșterea părului, ar trebui să cunoașteți mai întâi legătura dintre deficitul de zinc și pierderea părului. Unii experți cred că deficitul de zinc poate duce la deteriorarea structurii proteinelor care alcătuiesc foliculul de păr. Această slăbire a foliculilor poate provoca rărirea și ulterior, pierderea părului.

De asemenea, se consideră că zincul joacă un rol crucial în producția de ADN și ARN. Acest lucru este necesar pentru divizarea normală a celulelor foliculare ale părului, ceea ce duce la o creștere mai sănătoasă a acestuia.

Mai mult decât atât, zincul poate ajuta la menținerea echilibrului hormonal, care ar putea fi unul din motivele pentru care este atât de eficient în prevenirea căderii părului. Există chiar și câteva studii, mai vechi, în care părul cărunt al unui vârstnic, a revenit la culoarea inițială atunci când a fost hrănit cu diete bogate în zinc sau suplimente de creștere a părului. Ca un bonus, zincul ajută și la eliminarea mătreții.