Ultimele Articole

Consecințele deficitului de vitamina C

19 octombrie 2017- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Datorită proprietăţilor ei, vitamina C este indicată într-un mare număr de afecţiuni, cum ar fi: forme incipiente de scorbut, boli infecţioase acute şi febrile, surmenaj fizic şi intelectual, anemii, anorexie, oboseală, neadaptarea organismului la frig, diferite alergii, arsuri, hemoragii nazale şi hemoragii vaginale, acnee, celulită, stres, carenţă de calciu (fracturi, osteomielită, paradontoze, carii dentare, tulburări de creştere), răceală şi gripă, tulburări respiratorii, artrită, diaree, hipcolesterolemie, hipertensiune arterială şi ateroscleroză, diferite tulburări digestive, afecţiuni vasculare, deficienţe în bună funcţionare a glandelor sexuale, angine, sinuzite, gingi-vite, diferite toxicoze, diabet, astenii, insuficienţă cardiacă, reumatism cardiovascular, pneumonii şi pleurezii, tuberculoză pulmonară, astm bronşic, dificultăţi în menţinerea sarcinii şi asigurarea alăptării, în cicatrizarea rănilor şi tratarea contuziilor uscate, inflamaţii ale căilor biliare, hepatice şi ciroze hepatice etc. În plus, s-a arătat că această vitamină este şi antiaterosclerogena.

Citește mai mult »

Zincul şi Vitamina C un cuplu imbatabil în lupta cu infecţiile virale

- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

În sezonul rece organismul nostru se pregăteşte să înfrunte o serie de virusuri care pot provoca mai multe tipuri de infecţii virale. Oamenii pot contacta virusurile prin inhalarea acestora, prin muşcături ale insectelor şi paraziţilor. Organismul uman este proiectat cu sisteme de apărare împotriva virusurilor. Un exemplu îl constituie pielea, care este o barieră fizică, sau interferonii, care sunt secretaţi de sânge în momentul în care celulele sunt infectate cu un virus. Interferonii au un rol important în protejarea organismului, ei având o acţiune regulatoare şi stimulatoare a sistemului imunitar.

Cele mai comune infecţii virale sunt cele ale căilor respiratorii superioare, nasului şi gâtului. Gripă este o infecţie virală respiratorie care se manifestă prin febră, oboseală, frisoane, tuse uscată, dureri oculare, roşu în gât, tuse uscată, nas care curge şi dureri de cap. Gripă afectează anual între 3 şi 5 milioane de oameni din întreaga lume.

Citește mai mult »

Abordarea scăderii imunităţii în sezonul rece prin suplimentarea cu Zinc şi Vitamina C

- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

Societatea actuală aduce numeroase avantaje dar şi destule dezavantaje. Stressul cotidian, oboseală, frecventele neajunsuri date de realitatea economică, influenţează negativ în general starea de sănătate a fiecărui om în parte.

Există însă efecte negative mult mai evidente şi mai rapid instalate asupra principalei bariere de apărare a organismului, sistemul imunitar. Este posibil ca imunitatea populaţiei să fie tot mai scăzută. De aceea trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi, cum putem să prevenim scăderea imunităţii.

O altă problemă care, în mod cert are impact asupra imunităţii, este deficitul de oligoelemente. S-a observat că legumele şi fructele conţin cu 25-50% mai puţine minerale comparativ cu situaţia de acum 30 de ani. Se estimează că 30% din populaţia globului este deficitară în ceea ce priveşte zincul, acest deficit afectând în special copiii sub 5 ani din ţările în curs de dezvoltare. Deficitul de zinc afectează în mod negativ imunitatea, ceea ce duce la creşterea incidenţei infecţiilor. De asemenea, scăderea imunităţii la vârstnici este pusă în legătură cu deficitul de zinc.

Citește mai mult »