?>

Zincul şi Vitamina C un cuplu imbatabil în lupta cu infecţiile virale

19 octombrie 2017- share pe Share on Facebook Share on Twitter Share on Likedin Share on Google Plus

În sezonul rece organismul nostru se pregăteşte să înfrunte o serie de virusuri care pot provoca mai multe tipuri de infecţii virale. Oamenii pot contacta virusurile prin inhalarea acestora, prin muşcături ale insectelor şi paraziţilor. Organismul uman este proiectat cu sisteme de apărare împotriva virusurilor. Un exemplu îl constituie pielea, care este o barieră fizică, sau interferonii, care sunt secretaţi de sânge în momentul în care celulele sunt infectate cu un virus. Interferonii au un rol important în protejarea organismului, ei având o acţiune regulatoare şi stimulatoare a sistemului imunitar.

Cele mai comune infecţii virale sunt cele ale căilor respiratorii superioare, nasului şi gâtului. Gripă este o infecţie virală respiratorie care se manifestă prin febră, oboseală, frisoane, tuse uscată, dureri oculare, roşu în gât, tuse uscată, nas care curge şi dureri de cap. Gripă afectează anual între 3 şi 5 milioane de oameni din întreaga lume.

Bolile cauzate de virusurile respiratorii sunt împărţite în mai multe sindroame: rinită, faringită, laringo-traheo-bronşita, traheită, bronşiolita, bronşita şi pneumonia. Cele mai afectate de infecţiile virale sunt persoanele cu afecţiuni medicale grave, copiii, al căror sistem imunitar se află în stadiul de dezvoltare şi persoanele în vârstă, din cauza slăbirii sistemului lor imunitar. Infecţiile virale prezente în toate cele trei cazuri pot duce la complicaţii severe, pneumonie şi chiar deces.

Din păcate, oamenii afectaţi de infecţiile virale apelează la antibiotice ca modalitate de tratament, fiind cunoscut faptul că antibioticele pot dăuna organismului. În plus, antibioticele nu au efect în tratarea infecţiilor virale decât în cazul în care infecţia virală este asociată şi cu o infecţie de tip bacterian.

Soluţia propusă de experţii de la Worwag Pharma Germania pentru a preveni infecţiile virale şi bacteriene este administrarea unui supliment care conţine zinc şi vitamina C, respectiv suplimentul sub formă de tablete de supt, Zink Immun.

Zincul are o mare importanţă în bună funcţionare a organismului uman, fiind un mineral cu multe valenţe terapeutice. El s-a dovedit eficient în creşterea imunităţii, combaterea răcelii, degenerescenţa maculară, problemele dermatologice, vindecarea leziunilor sau ADHD. Vitamina C joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar. Deşi sunt dovedite şi efecte antibacteriale şi antivirale ale acesteia, efectul principal şi-l exercită prin creşterea eficienţei sistemului imunitar. Creşte numărul leucocitelor, le accentuează funcţionarea, în plus creşte nivelul interferonului în sânge – ce joacă un rol important în înfrângerea infecţiilor virale şi a bolilor canceroase – şi amplifică şi funcţionarea timusului. Vitamina C este o mimoză între vitamine. Chiar dacă ne hrănim cu multe fructe şi legume, acoperirea unui necesar crescut poate fi problematică deoarece tocmai vitamina C reacţionează sensibil la lumină, aer şi temperaturi ridicate. La depozitare îndelungată se descompune şi la fierbere se pierde.